буває, що начебто вариш холодець За правилами , але він чомусь не застигає. Може, продавці продали старі розморожені м'ясопродукти, може, часу не вистачило доварити як годиться, а може просто хлюпнули води більше норми. Що робити? Варіанта 4:
1. Додати желатин — найшвидший спосіб, його досить просто розвести і розмішати в підігрітому холодці. На 3 літри підігрітого бульйону столову ложку желатину розмішати в гуртку бульйону, потім влити в бульйон і перемішати. Почитати,
скільки желатину потрібно
.
2. Доварити холодець, склавши в каструлю, розтопивши і тримати на вогні, виварюючи зайву вологу з води, а з м'яса — всі соки в бульйон. Як правило, процес займає години 2-3, в скороварці півгодини. Можна уварити бульйон окремо — тоді можна керуватися об'ємом — для застигання бульйон повинен уваритися в 1,5-2 рази.
3. Інший шлях — відцідити тільки бульйон і зварити в ньому курячі лапки або свинячі ніжки — вони містять багато колагену, який надалі зробить холодець застиглим. Варити мінімум півтори години.
4. Зварити на основі холодцю інше блюдо — наприклад, суп. Звичайно, для цього будуть потрібні додаткові продукти, зате холодцю через сильну концентрації залишиться — можна заморозити на потім.
і пам'ятайте, що холодець застигає тільки в холодильнику.