до складу будь-якого холодцю входить колаген. Даний білок — основа сполучної тканини, з нього складаються людські хрящі і сухожилля. Іноді колаген порівнюють з клеєм, так як він міцно пов'язує клітини нашого організму в єдине ціле. Включення в меню холодцю корисно для підтримки міцності суглобів і еластичності зв'язок.
холодець корисно вживати при артриті, артрозі та інших захворюваннях суглобів. Додавати його в раціон рекомендується не більше 2 разів на тиждень, в такому випадку організм отримає корисні речовини без шкоди здоров'ю шлунка.
для суглобів вживайте в їжу холодець з індички, тому що м'ясо і кістки цього птаха не тільки містить рекордну кількість колагену, але і сприяє виробленню карнозину — речовини, що перешкоджає руйнуванню колагену. На другому і третьому місці за змістом стійкого колагену — яловичина і баранина. Свинина містить менше колагену, риба теж, зате риба містить жирні кислоти Омега-3, так само необхідні для підтримки здоров'я зв'язок.