час читання —3 хв.
холодець — досить складне блюдо з точки зору подачі. Зберігати довго в теплі холодець без желатину не можна — він вже через пару годин почне розтікатися. Постійно бігати до холодильника за добавкою холодцю якось не святково. Що ж можна зробити, щоб нагодувати гостей корисним делікатесом і зробити цей процес естетичним без клопоту?
Отже, як тримати холодець апетитним на столі? — є кілька варіантів.
- приготуйте холодець в індивідуальних піалах і подайте на початку застілля — кожен гість буде, та й підталий холодець.
- при варінні холодцю додайте желатин — желатин сприяє тому щоб навіть в теплі блюдо було «стійким як олов'яний солдатик».
- зробіть кілька страв середнього розміру з холодцем і в міру того, як закінчується одна частина, діставайте іншу. Бажано при цьому, щоб холодець був не дуже високий.
ось і всі правила, які варто передбачити щоб блюдо було подано без клопоту. Залишилося тільки зварити холодець .