⏰ чи можна холодець при панкреатиті?

Чи можна холодець при панкреатиті

10:00
час читання —3   хв.

дотримання дієти-основний момент терапії при панкреатиті. Серед інших заборонених продуктів в список входять концентровані м'ясні бульйони. А саме вони складають основу холодцю. Пурини, що містяться в м'ясному бульйоні, викликають секреторну активність підшлункової залози. Підсумок-подразнення слизової, приплив крові до підшлункової залози, викид жовчі і велика ймовірність нападу.

друга небезпека холодцю — його температура. Блюдо застигає і зберігається в холодильнику. Є його теж прийнято холодним. А при панкреатиті підшлункової важливо дотримуватися температурного режиму, виключити з меню дуже гарячі і дуже холодні страви. Для розщеплення жирів, яких чимало в холодці, необхідна ліпаза. Фермент виробляється підшлунковою залозою. Починаючи працювати в інтенсивному режимі, орган перестає справлятися. Процес провокує напад.

Висновок — холодець заборонений при панкреатиті. якщо дуже хочеться делікатес — зваріть нежирне м'ясо і, щоб холодець застиг, додайте агар-агар, і подавайте, хвилин 15 потримавши його при кімнатній температурі — такий варіант цілком доречний.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?