⏰як варити холодець з індички-яку індичку взяти на холодець і скільки її варити, коли солити

Скільки варити холодець з індички?

00:00
На холодець індичку варити в каструлі 5 годин, в скороварці - 1 годину.

Як варити холодець з індички

продукти
шиї — 2-3 штуки
Гомілка — 1 штука
Лук — 2 середнього розміру
морква — 1 велика
запашний перець — 3-5 Горошків
Вода — 2,5 літра

Рецепт холодцю з індички

  • промити м'ясні продукти і укласти в каструлю.
  • замочити продукти у воді на півгодини.
  • злити воду і залити нову для того щоб при варінні виходило мінімум піни.
  • Довести воду до кипіння.
  • після закипання налаштувати плиту так, щоб вода вирувала по мінімуму.
  • після трьох годин варіння додати в бульйон нарізану невеликим кубиком моркву і цибулю і чорний перець горошком.
  • варити ще дві години.
  • Після 5 годин процідити бульйон, через сито.
  • відокремити м'ясо від кісточок і подрібнити.
  • додати подрібнене м'ясо і овочі назад в бульйон.
  • натерти в бульйон зубчик часнику.
  • Закип'ятити вийшов бульйон ще раз.
  • викласти в зручні чаші або силіконові форми м'ясо приблизно на одну третину.
  • дати бульйону охолонути.
  • залити форми бульйоном і поставити на ніч остигати в прохолодне місце.

як краще варити Індичий холодець

для того щоб холодець точно застиг, потрібно використовувати частини тушки з найбільшою кількістю кісткової і сполучної тканини. Наприклад: шиї, гомілки, дрібні сегменти від крил і навіть шлунки.

висока температура може порушити желирующие процеси, з цього варитися бульйон повинен на мінімальному вогні.

заливати воду потрібно так, щоб рідина покривала м'ясні продукти приблизно на дві фаланги пальців.

солити бульйон для холодцю потрібно трохи більше, ніж ви зазвичай соліть суп.

найкраще холодець поєднується з гірчицею, хріном і навіть васабі залишилися після того, як ви в останній раз замовляли собі роли.

можна поєднувати м'ясо індички з курячим м'ясом. З курячих субпродуктів для холодцю підійдуть не тільки шиї і гомілки, але ви також можете додати в бульйон смачні Гребінці, лапки і навіть голови — дуже дешеві, але багаті сполучною тканиною. Просто на етапі проціджування бульйону видаліть з нього голови і лапки, тоді всі домашні залишаться задоволені цим щільним, жирним і дуже ніжним холодцем.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?