якщо ви зварили холодець , але він не застиг сам або вода википіла — додається желатин. Але що робити, якщо холодцю вийшло багато і його потрібно заморозити про запас? Виникає питання, чи можна морозити холодець, якщо для застигання в нього додали желатин.
відповідаємо: можна. Желатин при заморожуванні зберігає Сполучні властивості і не втрачає їх при розморожуванні. Як неприємний ефект — желатин при розморожуванні злегка комкуется. Але будь-який холодець після розморожування краще прокип'ятити, щоб надати йому святкового вигляду, і тоді драглиста частина з желатином відновить свій звичний вигляд. Ще один нюанс — прозорість бульйону може трохи постраждати, але це вирулюється просто: подавайте холодець в перевернутому вигляді — м'ясної частиною вгору, тоді він буде здаватися прозорим. Або прикрасьте його яйцями або вареною морквою.