Далеко не кожну згущене молоко можна варити. Але ми настільки звикли до доступності варенки, що беремо з полиці першу-ліпшу банку «згущеного молока» і, не читаючи складу, варимо. У цьому біда наших ГОСТ’ів і ТУ до виробництва згущеного молока: на банці необов'язково вказувати, вийде з такої згущеного молока густа варена — чи ні. Адже по суті варити можна будь-яку, навіть якщо вона зроблена з сухого молока і рослинного масла… а ось отримати густий десерт для трубочок і мурашника можна далеко не з кожної.
причини, чому згущене молоко не густіє, 4:
— молоко і цукор в складі згущеного молока замінені хімією
— для виробництва вихідної згущеного молока були взяті не подлежашіе варінні інгредієнти
— молоко варили мало
— вогонь був занадто малий (вода в каструлі зі згущеним молоком не кипіла).
склад згущеного молока повинен бути строго з молока і цукру. Для серйозної густоти згущеного молока не ризикуйте — не купуйте згущене молоко зі смаковими доповненнями (какао, шоколад і т.д.), і тим більше з іншими продуктами. Тільки молоко і тільки цукор — така згущене молоко загусне за всіма правилами .
Як же визначити, яка згущене молоко точно стане густою? — тільки репутація марки і ваш власний досвід. Повсюдно Білоруська згущене молоко « Рогачевського»і російського « Олексіївського» комбінатів цінується за гарантовано-густий результат варіння.
що робити з рідкої згущеного молока? — згустити її або пустити на Млинці.