⏰ як варити джем з полуниці з пектином? Скільки цукру при цьому класти?

Як варити джем з полуниці з пектином

10:00
час читання —5   хв.

Пектин — ідеальна добавка, щоб буквально за годину-півтора переробити з десяток кілограмів полуниці в джем. Цукру потрібно менше звичайного (замість 1:1 можна використовувати пропорцію 1:0,5), джем точно виходить густим, хоч ложку вставляй. Загалом, Якщо вам потрібно приготувати багато джему, а на «бабусину 5-хвилинку» часу немає — цей спосіб вам допоможе.

полуницю потрібно почистити від хвостиків і їх підстав, видалити всі підгнилі місця і злегка обсушити, потім перетерти і засипати цукром. Якщо полуниця соковита, то соку буде багато відразу, тоді варення можна ставити на вогонь. Варити варення з цукром хвилин 10, знімаючи піну, потім на кожен кіло ягід засипати 20 грам пектину (звичайний пакетик) і уварювати ще хвилин 10 при тихому помішуванні. В цей час банки і кришки простерилізувати. Готовий джем розлити по стерилізованим паром банкам, щільно закрутити і залишити остигати. Зберігатися варення буде в темному шафі при кімнатній температурі.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?