час читання —3 хв.
покроковий рецепт
- надути кульки і зав'язати;
- палички зафіксувати біля основи кульок;
- додати трохи рослинного масла на руки і обмазати ними кульки;
- 30 г желатину змішати з 9 ст. л. води;
- залишити рідину на 10 хвилин, а після поставити в мікрохвильовку на 30 сек. Температура повинна бути близько 60 градусів;
- у рідину додати 1/2 ч. л. цукру, кілька крапель барвника, трохи кандурину і перемішати;
- отриману масу процідити через ситечко, а потім прибрати бульбашки;
- занурювати кульки в рідину, залишаючи трохи місця біля основи. Робити 2-3 шари;
- залишити кульки на 24 години висихати;
- готові желатинові кульки будуть видавати дзвін, якщо по ним постукати;
- вирізати залишений коло і акуратно витягнути щипцями гумові кульки. Якщо кулька погнувся, то його можна вирівняти пальцем.
Обов'язково враховуйте, що кульки можуть зіпсуватися при взаємодії з водою або рідкими кремами.