час читання —3 хв.
Якщо варене згущене молоко вийшло рідким навіть через кілька годин варіння, не поспішайте засмучуватися — його можна спробувати врятувати. Існує кілька способів загущення варенки:
- зробити крем , збивши варене згущене молоко з м'яким вершковим маслом. Потім поставити години на 2-3 в холодильник і пізніше застосувати за призначенням. Важливо: і згущене молоко, і вершкове масло повинні бути однаковою — кімнатної — температури. При різниці температур масло розшарується, і крем буде зіпсований.
- змішати варенку з меленими горіхами або крихтами пісочного печива. Даний варіант доречний, якщо згущене молоко планувалося використовувати в якості начинки для горішків.
- додати до вареного згущеного молока борошно. Це крайній вихід із ситуації — на випадок, якщо перерахованих вище продуктів на кухні не виявилося. Майте на увазі, що борошно може зіпсувати смак варенки. Тому краще потомить їх разом на водяній бані (10 хвилин буде достатньо).
і пам'ятайте, що тільки якісна згущене молоко без рослинних жирів виходить щільною при варінні. Неякісне згущене молоко і за добу не ущільнити!