Мурашник — один з найпопулярніших домашніх десертів. Готується досить просто — швидке тісто прокручується на м'ясорубці і підпікається в духовці, а потім змішується з вареним згущеним молоком , яка злегка промаківает тісто. Виходить дуже смачно. Важливо тільки доварити згущене молоко до потрібної густоти, щоб торт не розвалився, а вийшов хрустким і соковитим одночасно.
Принцип варіння простий — згущене молоко для мурашника повинна бути такою густою, щоб навіть в теплій стояла ложка. Якщо ложка не варто, мурашник теж не буде тримати форму і буде мокрим. Рідка варенка здатна підмочити і злегка понівечити торт. Для стійкого мурашника варити згущене молоко потрібно 1,5-2 години.
якщо з якихось причин ви не доварили згущене молоко, її завжди можна доварити або згустити іншими продуктами.