на 3-літрову каструлю досить чистого м'яса 400-500 грам. Плюс кістка, просто тому, що кістка дає особливий навар. Дрібні курячі кістки важать близько 200 грам на 500 грам м'яса, ну а яловича може важити більше всієї маси м'яса.
Розрахунок такий: в 3 літрах супу приблизно 10 порцій. На 1 порцію досить 50 грамів м'яса (воно вивариться в бульйон і трохи втратить, але все ж це достатня кількість). Для порівняння, 50 грамів важить куряче яйце вищого сорту. При такому підході м'яса вийде досить багато, але якщо ви м'ясоїд, можете додати на 100-150 грам більше. Якщо ж ви дотримуєтеся дієти або просто не любите наваристі супи, можете використовувати або м'ясо меншої жирності. Інший варіант — кладіть те ж м'ясо, але в меншій кількості.
Пару слів про тип м'яса. Яловичина саме щільне і ситне м'ясо, з ним можна і переборщити. Зі свининою простіше — вона жирна, тому основна маса йде в бульйон. Найпростіше — курка, головне, щоб вона була не дуже жирна, і тоді можна збільшити норму хоч в 2 рази.