час читання —3 хв.
для холодців (холодців) зазвичай беруть мікс різних видів м'яса, — такий холодець точно застигне сам і буде володіти глибоким приємним смаком. Рідше роблять упор на якийсь один вид м'яса — як правило, на благородний — м'яку яловичину або ще більш делікатесну конину або лосятину.
наводимо кілька варіантів м'ясних наборів для варіння холодцю з розрахунку на каструлю 7 літрів:
- Універсальний : свиняча рулька (верхня частина ноги або нога цілком), м'ясо з лопатки яловичини 500 грам або будь-яка яловичина на кістки, курячі стегна 3-5 штук.
- яловичий : яловича вирізка — 1 кілограм, свиняче копитце — 2 штуки, нога індички 1 штука.
- свинячий : свиняча рулька 1 штука вагою 1,5-2 кілограми, свинячі вуха 4 штуки, курячі стегна 3-4 штуки.
- економний : курячі лапки 500 грам, свиняча рулька 1,5 кілограма, супова яловичина на кістки 500 грам, курячі стегенця 500 грам.
- дієтичний : філе стегна індички — 1 кілограм, яловичина пісна будь вищого сорту — 1 кілограм, куряче філе — 500 грам.
отже, з м'ясом ми визначилися. Тепер можна варити холодець за всіма правилами .