⏰ з якого м'яса варити холодець: яловичий, свинячий, курячий

Яке м'ясо взяти для холодцю?

10:00
час читання —5   хв.

в Інтернеті багато рецептів холодцю з різного виду м'яса — в рецептах поєднуються свинина, яловичина і курка. У цій статті описано, як можна зварити холодець тільки з яловичини, тільки зі свинини і тільки з курки.

яке м'ясо взяти для яловичого холодцю

раніше, ідеальним поєднанням було м'ясо з яловичої голови і ніг. Вважалося, що ці честі не придатні для інших страв. Але саме через них холодець застигав без желатину. Якщо голову (або її частини) дістати складно, то обов'язково потрібні ніжки. Вони забезпечують клейкість і в'язкість, так необхідну страві. Крім них можна взяти край або будь-який шматок м'яса, який не шкода використовувати.
Не слід брати занадто багато м'яса. Зразкові пропорції: одна частина ніжок - 2 РЕШТИ м'яса. Аналогічно можна застосувати до холодцю зі свинини.

яке м'ясо взяти для свинячого холодцю

свиняча рулька – основа якісного холодцю. Відмінний варіант-копитце. З нього повинні бути видалені нігті і всі волоски. Можна додати вуха і хвости. Вони здатні зробити заливне пружним без додавання желатину. Бажано наявність невеликого шматка пісного м'яса. Він не повинен бути більше (по масі), ніж інші складові.

яке м'ясо взяти для курячого холодцю

Обов'язково повинні бути присутніми такі частини як курячі лапки, ніжки (якщо є можливість їх дістати). Краще знайти фермерського Півня, краще старого. Через те, що варити холодець необхідно довго, м'ясо стане м'якше, а навар вийде хороший, густий, застигне швидко. При неможливості дістати Півня — хорошим варіантом буде не бройлерна і не молода курка. Їх можна знайти на ринку або у фермерів.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?