⏰ що таке м'ясо-кісткове борошно?

Що таке м'ясо-кісткове борошно?

10:00
час читання —5   хв.

М'ясо-кісткове борошно — дешевий спосіб отримати з туш тварин придатний в корм інгредієнт. М'ясні виробництва при виробництві харчових продуктів утворюють величезну кількість відходів — залишків туш тварин і птахів. Щоб заощадити на їх утилізації, додатково заробити на їх продажу, багато м'ясні виробництва зайнялися виробництвом м'ясо-кісткового борошна, яка придатна для виробництва (але не в чистому вигляді!) тваринних кормів. І м'ясо, і кістки містять величезну кількість елементів і виходять натуральним способом. Цей спосіб полягає в тому, що останки спочатку обробляють парою або варять, потім сушать і відправляють в млин, додаючи Антиокислювачі. В результаті виходить борошно світлого відтінку. До складу такого борошна входять: білкові фракції, фосфор, натрій, калій і кальцій, жири, зола. Чим нижче вологість, тим вище якість. Розрізняють три основних сорти. Самий високоякісний & ndash; перший, в ньому вище частка вмісту протеїну.

застосовується м'ясо-кісткове борошно у ветеринарії та тваринництві:

  1. як кормова добавка в раціоні молодняка великої рогатої худоби, птахів, свиней для збільшення білкового запасу клітин;
  2. при лікуванні захворювань опорно-рухового апарату, додаткової мінералізації кістково-м'язової системи;
  3. для профілактики інфекційних захворювань.
  4. як добриво

М'ясо-кісткове борошно підвищує продуктивність, збільшується маса тіла тварин, стимулюється народжуваність.

у дешевих кормах для домашніх тварин є основою при виготовленні харчової сировини для зниження вартості. Одночасно підвищується ризик розвитку хвороб. До недоліків продукції з м'ясо-кістковим борошном відноситься висока ймовірність захворювання на подагру.

Висновок: м'ясо-кісткове борошно є відмінним способом заощадити на кормі улюбленця, але вона не замінює собою м'ясопродуктів. Непогано, якщо м'ясо-кісткове борошно додана в корм, але якщо там крім м'ясо-кісткового борошна немає м'яса — такий корм годиться тільки для тимчасового/лікувального використання.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?