⏰ помилки при варінні холодцю-і як їх уникати

Які помилки допускають при варінні холодцю?

10:00
час читання —4   хв.

важливо уникати наступних помилок при приготуванні холодцю:

  1. неправильні пропорції м'ясопродуктів і води. Занадто мала кількість м'яса (і особливо коллагено-містять жиру і хрящів) призведе до того, що холодець не застигне сам і зажадає додавання желатину . А занадто мала кількість води призведе до того, що холодець може стати жорстким .
  2. варити в невеликій каструлі. Бульйон – головне. Щоб він вийшов наваристим і ароматним, щоб застиг, в нього не можна доливати воду в процесі варіння. Велика каструля зручніше для того, щоб потрібну кількість помістилося відразу.
  3. М'ясо подрібнювати в м'ясорубці або на блендері. Роблять так для м'якості, але через довгу варіння, воно в будь-якому випадку вийде не жорстким. Подрібнення не потрібно.
  4. використовуйте занадто багато желатину. З ним желейна частина виявиться щільною і занадто жорсткою,«пластикової & raquo;, а смак не натуральним. Краще взяти більше ніжок або гомілок і довго варити, не додаючи воду додатково.
  5. прибирати жир. Білий жир на поверхні страви багатьох бентежить. Але якщо жир прибрати, то зовнішній вигляд зіпсується, холодець буде виглядати не естетично. Жир можна прибрати з поверхні бульйону, коли той трохи охолоне. До речі, цей жир сприяє тому, щоб холодець швидко стояв. А при подачі після того як приберете жир, на порційних тарілках холодець можна подати в перевернутому вигляді.
  6. не використовувати сіль і спеції. Раніше холодець робили прісним, посилюючи смак соусами: хріном, гірчицею і ін.несолоний продукт довше зберігався. З наявністю холодильників ця проблема відпала.
  7. варити мало холодцю. Холодець відмінно зберігається — до тижня в холодильнику, тому можна приготувати на Новий Рік і його вистачить практично до Різдва.

і звичайно, для того, щоб не довелося виправляти помилки, необхідно добре вивчити правила варіння холодцю.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?