⏰ скільки желатину треба в холодець. Приклади додавання холодцю.

Скільки желатину треба в холодець?

10:00
час читання —3   хв.

Якщо ви не впевнені, що холодець застигне сам, то можна додати желатин. Розраховується дуже просто, для кожної ситуації свою відповідь.

1. якщо бульйон пісний і варився не дуже довго,то на кожен літр бульйону береться 2-2, 5 грама (зазвичай в пакетику 5 грам).

2. якщо бульйон варився за всіма правила , але бульйону вийшло багато, або жирних кісток (гомілки, ніжки і т.д.) виявилося мало, то на кожен літр бульйону досить 1-1,5 грама — штучний желатин спрацює в тандемі з природним і все застигне як треба.

3. якщо треба згустити воду або зовсім слабкий бульйон, на кожен літр треба взяти 5 грам желатину.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?