звичайно, потрібно. Причини 3:
1. Безпека — мова, якщо його не розморожувати, буде готуватися не рівномірно — і коли на поверхні м'якоть буде вже зварена, всередині вона буде сирою. А сирі продукти їсти шкідливо. Це стосується і
свинячого мови
, і
яловичого.
2. Естетична причина: навіть якщо варити мову довше часу, ніж потрібно, поверхня язика піде лахміттям, сам язик зім'ятий в щось безформно, і укласти таку мову при подачі не вийде.
3. Смак — консистенція мови буде нерівномірною, що саме по собі неприємно: по краях скибочки м'яко, а в середині твердо. Не апетитно. Та й рівномірно просолити такий продукт не вийде.
про всяк випадок: щоб швидко розморозити мову, досить помістити його в теплу воду на годину, ну або потримати в мікрохвильовці хвилин 10-15 (як раз за цей час закипає вода).