зазвичай варять раків на велику компанію, і відразу дуже багато. Щоб правильно розрахувати кількість раків, відштовхуєтеся від 1-1, 5 кілограма на людину, або 10-15 раків. У варених раках значну частину ваги займає панцир, клешні і голова, — є в них, прямо скажемо, нічого. Ось і виходить, що з 1,5-кілограмів раків всього 500-600 грам їстівного рачьего м'яса. Так, це досить велика порція, але враховуючи, що до раків подають тільки легкі закуски і по суті це єдина страва на багатогодинному застілля — занадто великий порція не вийде.
що ще важливо в цьому питанні? — звичайно, 10 кілограм раків не звариш на домашній кухні без кухарського обладнання відразу. Але це і не потрібно, так як при поїданні раків не поспішають, розтягуючи задоволення. Зваріть спочатку по 300 грамів раків на людину, а під час трапези Варіть і настоюйте наступну порцію. Міняти розсіл для варіння раків ні в якому разі не потрібно — він буде все концентрованіше і самі раки будуть все більш і більш соковитими.