⏰ види соняшникової олії по обробці. Чим відрізняється рафінована олія від дезодорованої.

яке буває рослинне масло

10:00
час читання —3   хв.

рафінована олія повністю очищається від домішок, фосфоліпідів і жирних кислот. В результаті воно має прозорий колір, але майже не має смаку, корисних речовин і запаху. Масло застосовують для смаження, для виробництва маргарину і для фритюру.

рафінована дезодорована олія отримують шляхом рафінування гарячою парою. Продукт виходить без смаку, не має запаху, корисних речовин, але термін його зберігання довше. Таке масло застосовується для смаження.

виморожена рафінована олія отримують шляхом заморожування, в результаті корисних властивостей в ньому ще менше, зате зберігається воно довше.

сире нерафіноване масло отримують першим віджиманням, воно проходить тільки фільтрацію і вважається найкориснішим. Масло містить: вітаміни, фосфоліпіди, жирні кислоти. Воно має приємний колір і запах, але недовго зберігається. Даний вид масла використовують для салатів, для смаження його не застосовують.

Гідратоване масло отримують гідратацією, очищаючи його водою від білків і слизів. Дане масло не має осаду, колір його прозорий, але запах і смак вже виражені менше.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?