час читання —5 хвилин.
манна каша іноді доводиться не по-смаку: вона швидко остигає і виходить занадто густий. І хоча після охолодження каша в більшості випадків стає неїстівної, застосувати її все-таки можна. Способи такі:
- посмажити сирники, розмішавши кашу зі сметаною або сиром, і, при необхідності, додавши борошна.
- манна каша — відмінна основа для тіста. Спекти маннік — збити 2 яйця з цукром (його кількість залежить від солодощі манної каші), змішати з манною кашею і гашеним содою. Потім згустити тісто борошном і запікати 40 хвилин при 200 градусах.
- зробити запіканку: холодну манну кашу змішати з молоком, яйцем, невеликою кількістю сиру, маслом і ваніліном — і запекти в плоскому блюді при 180 градусах 20-25 хвилин.