час читання —3 хв.
Кальмар володіє вишуканими смаковими якостями, тому під час його приготування важливо дотримуватися всіх правил. В іншому випадку щупальця вийдуть гумовими і несмачними.
Рецепт:
- Перед приготуванням щупальців кальмара їх необхідно очистити. Для цього щупальця слід покласти на 30 секунд в окріп, а потім промити під проточною водою. При цьому потрібно позбутися від плівки на кінцівках кальмара.
- для початку знадобиться додати в каструлю воду і дочекатися її кипіння. Після цього додати сіль, лавровий лист і інші бажані спеції.
- у киплячу воду кладуться щупальця кальмара. Після повторного кипіння газ необхідно вимкнути і дати кінцівкам постояти 2 хвилини в окропі. Після цього їх слід витягнути і використовувати за подальшим призначенням.
важливо не переварити щупальця. В іншому випадку м'ясо вийде гумовим і втратить всі смакові властивості.