⏰ як варити щупальця кальмара

Як варити щупальця кальмара

10:00
час читання —3   хв.

Кальмар володіє вишуканими смаковими якостями, тому під час його приготування важливо дотримуватися всіх правил. В іншому випадку щупальця вийдуть гумовими і несмачними.

Рецепт:

  1. Перед приготуванням щупальців кальмара їх необхідно очистити. Для цього щупальця слід покласти на 30 секунд в окріп, а потім промити під проточною водою. При цьому потрібно позбутися від плівки на кінцівках кальмара.
  2. для початку знадобиться додати в каструлю воду і дочекатися її кипіння. Після цього додати сіль, лавровий лист і інші бажані спеції.
  3. у киплячу воду кладуться щупальця кальмара. Після повторного кипіння газ необхідно вимкнути і дати кінцівкам постояти 2 хвилини в окропі. Після цього їх слід витягнути і використовувати за подальшим призначенням.

важливо не переварити щупальця. В іншому випадку м'ясо вийде гумовим і втратить всі смакові властивості.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?