⏰ як доварити згущене молоко в банку

Чи можна доварити рідку згущене молоко?

10:00
час читання —3   хв.

варіть згущене молоко 2 або навіть 3 години, при цьому дотримуючись усіх правила ? Але при розтині виявляється, що згущене молоко залишилася рідкою? Що ж робити? Не переживайте, іноді буває, що згущене молоко не стає густішим навіть при багатогодинний варінні. Це може бути пов'язано з кількома причинами . Що робити? Варіанта 2:

  1. якщо консистенція згущеного молока нагадує желе, та ще й расслоившееся, таку згущене молоко вже не доварити. Швидше за все до складу згущеного молока увійшли рослинні жири — вони-то і заважають десерту загуснути. Якщо згущене молоко не зварилася за 3 години, вона абсолютно точно не стане густою, доварювати її сенсу немає.
  2. якщо вас влаштовує зовнішній вигляд варенки, але хотілося б згущене молоко зробити гущі, спробуйте доварити згущене молоко: поверніть відкриту банку в каструлю з окропом, тільки простежте, щоб окріп ніяк не потрапив в банку і банку не «лягла» в каструлі від великого вогню, інакше згущене молоко пропаде. Доварюють згущене молоко, кожні 20-30 хвилин перевіряючи її колір і консистенцію.

Чи можна їсти варену « рослинну» згущене молоко? — звичайно, можна. Можна навіть спробувати зробити з такої згущеного молока крем або згустити її. Але для тортів, трубочок і інших десертів, де важлива природна густота, краще купити згущене молоко з правильним складом і зварити заново.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?