час читання —3 хв.
що важливо для ситної і святкової оселедця під шубою ? — звичайно, м'яка, солодка, яскрава буряк. Отримати саме таку нам допоможе кілька простих знань.
- щоб зберегти насичений колір готової буряка і салат був яскравим, овочі потрібно варити цілком в звичайному
поліетиленовому пакеті
.
коренеплоди зваряться одночасно, якщо буряк вибрати однакової величини.
- якщо варити буряк цілком , то середні коренеплоди готують в каструлі протягом 45-55 хв. Якщо в самому кінці приготування стало ясно, що буряк недостатньо солодка, то для поліпшення смакових якостей овоча краще посластіть кубики буряка.
- буряк можна зварити швидко — порізану на шматочки, її варять в каструлі з кришкою 20-30 хв.
- коли буряк для салату потрібно приготувати швидко, її варять розрізавши навпіл в СВЧ при потужності близько 800 Вт., готують 5-8 хвилин, перевіряючи кожні 2 хвилини виделкою на м'якість.