⏰ чому буряк втрачає колір в борщі? Як повернути буряковий колір борщу?

Чому буряк втрачає колір у борщі?

10:00
час читання —3   хв.

ми настільки звикли до того, що борщ має природний насичено-червоний колір, що навіть не замислюємося, якими засобами це досягається. Тому початківці господині, якщо варять свій перший борщ з натхнення, нерідко застаються зненацька, адже якщо не врахувати нюансів рецептури, борщ буде бляклим, а буряк в ньому віддавати сірим кольором. Буряк в борщі втрачає колір (блідне) з єдиної причини: буряковий сік при варінні залишає буряк, переходячи в бульйон. Щоб цього уникнути, існує цілий арсенал способів, об'єднаних 1 принципом: на овоч впливає кислота, що стримує і підсилює його колір.

  1. оцет — столову ложку 9% влити в тушкований буряк перед додаванням її в повністю готовий борщ, довести до кипіння і вимкнути
  2. Томатна паста, що містить оцет — принцип той же
  3. Квас — згасити буряк в квасі
  4. цукор — пара чайних ложок на 5 літрів борщу
  5. лимонний сік — від 1/3 плоду або чайна ложка лимонної кислоти
  6. помідори (покислее) — у них теж міститься потрібна кислота
поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?