⏰ скільки варити субпродукти? Як правильно їх варити? - Таблиця часу варіння субпродуктів.

Скільки варити субпродукти?

10:00
час читання —10   хв.

яловичі субпродукти

Назва

Кат.

користь і поживність

Як готувати

Як застосовувати в кулінарії

печінка

I

збалансований дієтичний продукт — залізо, вітаміни А, В. незамінна при анемії і відновленні організму після операцій

спочатку вимочити у воді протягом 40 хвилин, очистити від плівки, потім варити 40 хвилин

Рагу, паштети, начинки для пирогів

нирки

I

амінокислоти, залізо, кальцій, корисні мікроелементи

вимочити в молоці протягом 8-10 годин, правильно очистити, варити 40-50 хвилин

салати, супи, соуси, печеня

мова

I

вітаміни В, магній, залізо, інші мінерали, дієтичний продукт

варити 3-3, 5 години, телячий & ndash; 2 години, зняти плівку, нарізати

Делікатесна закуска, салати, бульйони

мізки

I

ненасичені жирні кислоти, йод, сірка, залізо, фосфор

вимочувати протягом 2 годин, потім варити близько 30 хвилин, подавати на стіл гарячими і свіжоприготовленими

салати, печеня, закуска

серце

I

магній, залізо, інші мінерали та мікроелементи, дієтичний продукт

варити півтори години, теляче & ndash; 1 годину

другі страви, салати, печеня

легкі

II

вітаміни А, В, РР, мікроелементи

варити 40-60 хвилин

гуляші, запіканки, салати

Вим'я

I

білки еластин і колаген, мінерали і вітаміни

варити 3 години, очистити від плівки

Шніцель, салати

хвости

I

Колаген, мікроелементи, рекомендовані для дієти після травм, операцій

варити 2,5-4 години

супи, бульйони, холодець

рубець, тельбуха

II

залізо, магній, вітаміни А, в, велика кількість білка, що сприяє відновленню хрящів, кісток

варити 3-4 години

супи, другі страви, запіканки

свинячі субпродукти

Назва

Кат.

користь і поживність

як готувати

Як застосовувати в кулінарії

печінка

I

багата залізом, фолієвою кислотою, вітаміном А, корисні при анемії

вимочити у воді протягом 2-3 годин, потім варити 40-50 хвилин, видалити плівку і вирізати прожилки

салати, паштети, начинка для пиріжків

мова

I

вітаміни В, магній, залізо, інші мінерали, дієтичний продукт

варити 1,5 - 2 години, мова порося готується на 30 хвилин швидше

Закуска, салати

нирки

I

амінокислоти, залізо, кальцій, корисні мікроелементи

3 години вимочувати в молоці, добре промити, видалити жили, потім варити 40 хвилин

Закуска, салати

хвости

II

Колаген, мікроелементи, корисні в раціоні хворих після травм

варити півтори години, запікати протягом години, можна замінити варіння на гасіння

тушонка, бульйони, холодець, зельц

серце

I

магній, залізо, інші мінерали і мікроелементи, дієтичний продукт

вимочити протягом 10 хвилин і варити півтори години, нарізане на шматочки серце вариться 50 хвилин

салати, тушковані другі страви

легкі

II

вітаміни А, В, РР, мікроелементи

варити цілком & ndash; 2,5 години, порубане на шматочки & ndash; 1 годину

салати, запіканки, гуляші, начинка для випічки, смачно в поєднанні з овочами

мізки

I

ненасичені жирні кислоти, йод, сірка, залізо, фосфор

вимочувати 2 години, зняти мозкову плівку, варити 10 хвилин, подавати на стіл свіжоприготовленими і гарячими

салати, закуска, обсмажена в сухарях

рубець, шлунок

II

залізо, магній, вітаміни А, в, велика кількість білка, рекомендовані в раціоні для відновлення кісток, загоєння ран

варити 1,5-2 години, начинені шлунки варити близько 1 години

Сальтисон, другі страви

вуха

II

багато кальцію і колагену, корисні в їжі для відновлення хрящів і кісток

вимочувати 2 години, варити 3-4 години або 2 години на режимі «гасіння» в мультиварці

Закуска, салати, бульйони

курячі та індичі субпродукти

Назва

Кат.

користь і поживність

як готувати

як застосовувати в кулінарії

печінка

I

багата залізом, фолієвою кислотою, вітаміном А

варити 10-15 хвилин або обсмажити в олії протягом 10 хвилин, в мультиварці варити 15 хвилин або тушкувати 20-30 хвилин

смачні другі страви, салати, паштети

шлунки, пупки

II

містять залізо, магній, цинк, вітамін А

очистити від жиру. Варити півтори години або протягом 30 хвилин, а потім смажити в олії ще близько 30 хвилин. Курчачі шлунки готуються всього 30 хвилин

супи, рагу, салати

серце

I

багаті на мікроелементи, залізо, магній

варити протягом 30 хвилин, або 10 хвилин і стільки ж за часом смажити, можна гасити без попереднього відварювання

супи, печеня, салати, відмінна добавка до гарнірів або як самостійну страву

Лапки

I

велика кількість колагену

на бульйон варити 30 хвилин, на холодець – 2 години (в скороварці лапки на холодець будуть готові за 40 хвилин)

супи, бульйони, холодець, ароматна закуска зі спеціями

тельбухи

II

вітаміни А, В, магній, залізо

добре промити і очистити. Варити 30 хвилин, або в мультиварці на режимі «гасіння» протягом 1 години

Рагу, запіканки, супи, подавати на стіл із зеленню і овочами

шийки

II

Колаген, кальцій, корисні для регенерації тканин і суглобів

очистити від шкіри, промити, варити 1 годину

супи, бульйони, холодець, в стравах добре поєднуються з овочами і зеленню

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?