для сушіння беруть яблука будь-якого виду, які є вдома. Найкраще підійдуть вже стиглі плоди. Нарізають яблука на дрібні шматочки, але не менше ніж 1 см.можна видалити серцевину, але це необов'язково. Далі викладають шматочки на деко по можливості в один шар, перед цим потрібно трохи розігріти духовку. Перші 2 години яблука сушаться при температурі в 70 градусів, в час, що залишився температуру потрібно зменшити до 50 градусів. Щоб яблука мали смак, як у бабусь в селі, на дно плити потрібно покласти розрізані навпіл ягоди вишні, які додадуть приємний аромат. У духовій шафі яблука висихають приблизно за 5-6 годин. Яблука, приготовані на газовій плиті вийдуть смачніше через вогонь. Але в електричній духовці є вентилятор, за допомогою якого запах і димок від вишні йде до яблук.
як засушити яблука в квартирі
час читання —2 хв.