⏰ як варити яблучне повидло на зиму - рецепт і різні способи зробити заготовку в банках

Скільки варити яблучне повидло?

40:00
Яблучне повидло в каструлі варити 40 хвилин .

яблучне повидло в мультиварці варити на режимі "Гасіння" півтори години .

яблучне повидло в хлібопічці варити на режимі "Джем" 1 година .

Як варити яблучне повидло

продукти
яблука — 1 кілограм
цукор — 700 грам
Вода — півсклянки

Як варити яблучне повидло
1. Яблука помити, очистити від шкірки, розрізати навпіл і видалити серцевини.
2. Тонко або дрібно нарізати яблука.
3. Викласти яблука в каструлю, налити воду і поставити каструлю на вогонь.
4. Варити яблука 30 хвилин на тихому вогні, помішуючи дерев'яною ложкою або лопаткою.
5. Додати до яблук цукор і перемішати.
6. Остудити яблука, подрібнити за допомогою блендера в пюре.
7. Повернути яблука на тихий вогонь і варити 10 хвилин після закипання, помішуючи.
8. Повидло розлити по теплим стерилізованим банкам і закрутити, перевернути банки і укутати ковдрою. Дочекатися повного охолодження і прибрати на зберігання.

Як варити яблучне повидло в мультиварці
1. Яблука помити, почистити, розрізати навпіл і вирізати за допомогою ножа серцевини.
2. Тонко нарізати і викласти яблука в мультиварку.
3. Додати цукор і перемішати.
4. Налаштувати мультиварку на режим « гасіння».
5. Варити півтори години, раз в півгодини перемішувати.
6. Розлити повидло по банках, закрутити і остудити під ковдрою. Потім прибрати на зберігання.

як варити повидло в хлібопічці
1. Чищені яблука порізати часточками і викласти в ємність хлібопічки, засипати цукром.
2. Налаштувати хлібопічку на режим « Джем», час — 1 годину.
3. Варене повидло подрібнити за допомогою блендера, розлити по банках, остудити і прибрати на зберігання.

Фкуснофакти про яблучному повидлі

— для варіння повидла підходять м'які і соковиті плоди літніх сортів. Швидко розваряться Білий налив, Мелба, Грушівка. Для отримання повидла червоного відтінку підходять яблука з червоною або смугастої шкіркою.

— чим довше варити повидло, тим темніше воно буде.

— при варінні яблучного повидла початковий обсяг яблучної маси зменшується в 2 рази. Варто врахувати, що охолонувши, яблучне повидло стане густішим.

— готовність яблучного повидла перевіряють так: на тарілку (суху, холодну) покласти чайну ложку продукту. Якщо повидло збереже форму (не розтечеться) — воно готове.

— скільки брати цукру, залежить від сорту яблук: якщо плоди кислі, закладку цукру збільшити на 30%.

— При варінні, можна додати шматочки лимона або апельсина (з шкіркою), цитрусові додадуть тонкий аромат і додадуть пікантності яблучному повидлу.

— щоб зварити повидло без додавання цукру, слід проварити 10 хвилин яблучні часточки в невеликій кількості води (на 1 кілограм яблук — 200 мілілітрів води), потім протерти через сито і проварити 10 хвилин. Укладати повидло, зварене без цукру, слід тільки в простерилізовані банки.

— калорійність яблучного повидла — 190 ккал/100 г.

— головна цінність яблучного повидла — натуральні пектинові речовини, здатні виводити токсини і солі важких металів з організму.

— яблучне повидло використовують як самостійний солодкий десерт, а також в якості начинки для млинців, пиріжків, пончиків, вафель.

— яблучне повидло зберігати в темному прохолодному місці до 3 років.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?