Як варити повидло з абрикосів
Продукти для приготування
абрикоси — 1 кілограм
цукор — півкіло
Як приготувати повидло з абрикосів
1. Відібрати Зрілі абрикоси, помити, видалити кісточки, викласти в каструлю.
2. Поставити каструлю на вогонь, варити абрикоси 15 хвилин, помішуючи.
3. Викласти абрикоси в сито і протерти — так, щоб в підсумкове повидло не потрапила шкірка.
4. Отримане пюре змішати з цукром і варити до тих пір, поки повидло не придбає консистенцію рідкої сметани.
5. Гаряче абрикосове повидло розлити по гарячих стерилізованих банках і прибрати на зберігання.
Як варити абрикосове повидло в хлібопічці
1. Абрикоси вимити, видалити кісточки, нарізати часточками, подрібнити блендером.
2. Абрикосове пюре викласти у відерце хлібопічки, засипати цукром, перемішати, дати постояти 1 годину.
3. Поставити відерце з заготівлею в хлібопічку, виставити режим «варення».
5. Після закінчення режиму повидло гарячим розкласти по сухим, чистим банкам і герметично закрити кришками.
при варінні абрикосового повидла в хлібопічці норму закладки продуктів зменшити, зберігши зазначену пропорцію. Орієнтовно: на 500 грам абрикосів взяти 350 грам цукру.
як готувати абрикосове повидло в мультиварці
1. Абрикоси вимити, витягнути кісточки, нарізати шматочками, подрібнити блендером.
2. Пюре з абрикосів викласти в чашу мультиварки, засипати цукром, перемішати.
3. Включити режим « Джем», варити до відключення приладу, час від часу помішуючи.
4. Повидло гарячим перекласти в банки і закрити кришками.
Фкуснофакти про повидло з абрикосів
— за 10 хвилин до закінчення варіння повидла можна додати лимонний сік (на 1 кілограм абрикосів — сік від половини лимона), або 1 апельсин.
— калорійність абрикосового повидла — 240 ккал/100 грам повидла.
— щоб повидло з абрикосів було густіше, можна використовувати пектин, конфітюрку або желатин, які додають приблизно за 10 хвилин до кінця варіння, з розрахунку 10 г добавки на 1 кілограм абрикосів. Желюючі добавки дозволяють зменшити кількість використовуваного цукру і час варіння.
— в абрикосовому повидлі після варіння майже немає вітамінів, але зберігаються мікроелементи і пектин, що сприяє очищенню організму від шлаків, токсинів і холестерину.
— при варінні повидла з абрикосів в мультиварці або хлібопічці потрібно враховувати обсяг чаші приладу і заповнювати її не більше ніж на три чверті.
— закуповувати абрикоси для повидла краще в кінці липня, коли на ринках великий вибір сортів абрикосів і висока конкуренція.
— найчастіше великі абрикоси за вартістю дорожче дрібних, однак для повидла розмір подрібнених фруктів не важливий. Майте це на увазі, якщо буде необхідність заощадити.
— найбільш ніжне повидло виходить, якщо після первинної варіння видалити шкірку. Якщо ж повидло вариться у великих обсягах, цим можна знехтувати: шкурки можна подрібнити за допомогою блендера і додати до пюре з м'якоті.
— готовність абрикосового повидла визначають, поклавши чайну ложку продукту на тарілку. Якщо повидло не розтікається — воно готове.