⏰ як варити сливове повидло на зиму - рецепт і різні способи зробити заготовку в банках

Скільки варити сливове повидло?

10:00

Як варити повидло зі сливи

продукти для варіння повидла сливи — 1 кілограм Вода — 150 мілілітрів (півсклянки) цукор — 800 грам

Як зварити повидло зі слив сливи помити, видалити кісточки. Влити в каструлю воду, викласти сливи, поставити на вогонь, варити після закипання 10 хвилин. Потім протерти сливи через сито, шкірку видалити. Пюре повернути в каструлю, додати цукор і варити до отримання повидла консистенції рідкої сметани. Гаряче сливове повидло розлити по гарячих стерилізованих банках, остудити і прибрати на зберігання. Як варити сливове повидло в хлібопічці 1. Зливи вимити, видалити кісточки і розрізати на частини. 2. Викласти сливи в глибоку миску, додати цукор, кілька разів струсити, залишити на 4 години, щоб сливи дали сік. 3. Перекласти шматочки сливи з цукром у відерце хлібопічки. 4. Виставити режим « варення». 5. Після закінчення режиму, приблизно через 1 годину двадцять хвилин, прилад відключиться. 6. Дістати відерце з повидлом, для отримання однорідної консистенції, подрібнити його вміст занурювальним блендером. 7. Гаряче сливове повидло розлити в банки, закрити кришками. Кількість продуктів для варіння сливового варення в хлібопічці з відерцем об'ємом 1 літр: 500 грам солодких слив і 300 грам цукру. Як варити сливове повидло в мультиварці 1.З вимитих слив видалити кісточки, плоди розрізати на частини. 2. Викласти шматочки слив в чашу мультиварки, додати цукор і 3 столові ложки води, перемішати. 3. Виставити режим « гасіння», його тривалість — близько 2-х годин. 4. Перед закінченням варіння, приблизно за 10 хвилин, відкрити кришку мультиварки, і якщо при варінні виділилося занадто багато соку, додати пектин, желатин або конфітюрку з розрахунку 10 грам желирующего речовини на 1 кілограм слив. 5. Гаряче сливове повидло розкласти в банки, закрити кришками.

Фкуснофакти

— якщо після варіння шматочки слив зберегли форму, а потрібно отримати продукт з однорідною консистенцією, можна подрібнити сливи занурювальним блендером. Зробити це можна і на початку, і в кінці варіння. — у сливовому повидлі зберігається вітамін Р, що зміцнює стінки кровоносних судин і до, поліпшує згортання крові. Велика кількість харчових волокон і пектину, що містяться в сливовому повидлі, допомагають очищати організм від холестерину і шлаків, стимулюють роботу шлунково-кишкового тракту. — Калорійність сливового повидла залежить від кількості використаного цукру і в середньому становить 250 ккал/100 грам. — сорти слив для густого соковитого повидла — плоди з маленькими кісточками, наприклад,«Угорка ». Важливо, щоб слива була зручна для обробки: шкірка тонка, а кісточка легка для видалення від м'якоті. — з 1 кілограма слив вийде 1 літр повидла. — щоб надати повидлу вершковий присмак, можна додати в кінці варіння 45 грам вершкового масла. Для отримання сливового десерту можна додати в повидло темний шоколад (на 1 кілограм слив — до 50 грам темного шоколаду) і какао (на 1 кілограм слив — до 30 грам какао). — якщо для повидла береться товстошкіра зливу, після уварювання можна додатково подрібнити шкірку занурювальним блендером.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?