Як варити повидло з груш
пропорції грушевого повидла
груші — 1 кілограм
Вода — 0,5 літра
цукор — 800 грам
Як варити варення з груш
1. Відібрати для повидла Зрілі соковиті груші, розрізати на 4 частини, видалити серцевину і плодоніжки.
2. Викласти груші в каструлю, залити водою і варити, прикривши кришкою 20 хвилин до повного розм'якшення, знімаючи піну.
3. Грушеву масу протерти через сито товкачем або подрібнити за допомогою блендера, м'ясорубки або соковижималки.
4. Повернути грушеву масу в каструлю, варити з поступовим додаванням цукру протягом 30-40 хвилин до консистенції рідкої сметани.
5. Гаряче Грушеве повидло розлити по стерилізованим банкам, закатати, перевернути і укутати ковдрою до повного охолодження.
охолоджене повидло прибрати на зберігання.
Повидло з груш в мультиварці
1. Очистити груші від шкірки, розрізати кожну грушу навпіл і вирізати насіннєву коробочку.
2. Скласти груші в мультиварку, всипати цукор.
3. Налаштувати мультиварку на режим « гасіння».
4. Готувати Грушеве повидло 2 години при закритій кришці мультиварки, раз в півгодини перемішуючи дерев'яною лопаткою.
готове повидло розлити по банках і прибрати на зберігання.
Фкуснофакти про Грушевому повидлі
- за 10 хвилин до закінчення варіння, можна додати в повидло сік 1 лимона, лайма або апельсина; 2 столових ложки подрібнених кірочок цих фруктів.
- відмінно підходять до грушевого повидла такі спеції, як гвоздика, кардамон і кориця — їх слід додати на початку варіння.
- з 1 кілограма очищених груш виходить півкіло повидла.
- готовність грушевого повидла визначати так: якщо крапля повидла розтікається по тарілці, то повидло необхідно проварити ще 10 хвилин. Коли крапельки повидла перестануть розтікатися по поверхні тарілки — повидло готово!