⏰ як варити полуничне повидло на зиму - рецепт і різні способи зробити заготовку в банках

Скільки варити полуничне повидло

10:00
На приготування повидла з полуниці піде 3 години.

Як варити повидло з полуниці

продукти
Полуниця — 1 кілограм
цукор — півкіло
Вода — півлітра

Як варити повидло з полуниці
для повидла придатні Зрілі соковиті ягоди. Ягоди полуниці помити, видалити плодоніжки. Викласти полуницю в каструлю або таз для варіння повидла, влити воду і варити на тихому вогні протягом 40 хвилин.
подрібнити варену полуницю в пюре, розвести в ньому цукор і варити, помішуючи, 2 години.
після варіння повидло розлити по стерилізованим банкам, закрити, остудити і прибрати на зберігання.

Як варити полуничне повидло в хлібопічці
1. Полуницю звільнити від плодоніжок, викласти в друшляк і промити, кілька разів занурюючи в широку каструлю з водою.
2. Після того, як вся вода стече, викласти ягоду в відерце хлібопічки.
3. Додати цукор і воду.
4. Виставити режим « варення» і готувати до відключення приладу.
гаряче повидло з полуниці розлити в чисті баночки і герметично закупорити кришками.

Як приготувати повидло з полуниці в мультиварці
полуницю перебрати, промити, порізати шматочками. Викласти ягоди в каструлю мультиварки. Додати цукор і воду, перемішати.
налаштувати мультиварку на режим «гасіння» на 2 години. Подрібнити повидло за допомогою блендера і закатати в банки.

Фкуснофакти

— якщо консистенція повидла з полуниці неоднорідна, що часто буває при варінні недостиглої ягоди, після закінчення варіння використовуйте блендер. Подрібнити полуницю можна і до початку варіння.

— Полуничне повидло буде густим, якщо його довго варити, випаровуючи зайву вологу, але полуничне повидло не можна перетравлювати, інакше воно придбає негарний бурий колір і втратить корисні речовини. Зменшити час варіння можна додаванням желирующих речовин. За 10 хвилин до закінчення варіння в полуничне повидло додають пектин або желатин, з розрахунку 10 грам на кілограм ягоди. При цьому цукру для варіння повидла можна взяти в 2 рази менше. Також можна використовувати фрукти і ягоди, що містять натуральний пектин в своєму складі: яблука, апельсини, вишня, слива.
— для варіння можна використовувати заморожену полуницю. Важливо правильно дефростіровать, тобто, повільно розморозити ягоду, поклавши пакет на верхню полицю холодильника. Воду, в цьому випадку, додавати не треба.

— готовність продукту визначають так: чайну ложку полуничного повидла кладуть на тарілку, якщо повидло зберігає форму і не розтікається, значить готово.

— калорійність полуничного повидла близько 240 ккал/100 грам. Точна цифра залежить від кількості використовуваного цукру.

подивіться, як варити полуничний джем і полуничне варення !

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?