Як варити повидло з обліпихи
Продукти для варіння обліпихової повидла
ягоди обліпихи — 1 кілограм
цукор — 2 склянки
Як варити повидло з обліпихи
обліпиху очистити, промити і обдати окропом. Протерти ягоди через сито, обліпихи пюре укласти в каструлю і поставити на тихий вогонь. Поступово всипати цукор, розвести цукор в обліписі і варити, помішуючи, до консистенції рідкої сметани (близько 30 хвилин).
обліпихова повидло розлити по гарячих стерилізованих банках, закрити кришками, остудити і прибрати на зберігання.
Повидло з обліпихи в мультиварці
очищену і промиту обліпиху обдати окропом, протерти через сито і викласти в чашу мультиварки. Засипати цукром, варити на режимі « гасіння» 1 годину.
Повидло з обліпихи в хлібопічці
протерту обліпиху і цукор викласти в хлібопічку, перемішати, налаштувати хлібопічку на режим «варення» і варити 1,5 години.
обліпихове повидло і кухонні гаджети
— скоротити час приготування обліпихової повидла і зберегти хоча б частину вітамінів допоможе желирующая добавка на основі пектину або желатину. Цей інгредієнт дозволяє зменшити норму закладки цукру і сприяє збереженню природного оранжевого кольору повидла, яке при тривалому варінні стає більш темним.
— в обліписі так багато вітаміну З, що навіть з урахуванням руйнування при нагріванні, його залишається досить в готовому повидлі. В обліпиховій повидлі зберігається вітамін Р, що відновлює еластичність капілярів і зменшує згортання крові, а також вітамін до, потрібний для обмінних процесів і нормальної роботи нирок. В обліпиховій повидлі є калій, необхідний для стабільної роботи серця, нирок і кровоносної системи, а також магній, без якого неможливе вільне проходження нервових імпульсів і активне скорочення м'язів.
— обліпихова повидло, за рахунок вмісту пектину і клітковини, знижує рівень холестерину, сприяє очищенню відновленню мікрофлори кишечника.
При шлунково-кишкових захворюваннях свіжу обліпиху рекомендується замінити обліпиховим повидлом.
— калорійність обліпихової повидла близько 260 ккал/100 грам.