⏰ скільки варити морс з кизилу в каструлі - на якому вогні кип'ятити, коли додавати продукти, пропорції води

Скільки варити морс з кизилу?

15:00
Морс з кизилу по швидкому способу варити 15 хвилин і наполягати 2 години . Морс з кизилу по повільному способу варити 1,5 години і наполягати 1 година .

як варити морс з кизилу

продукти
Вода — 1 літр
Кизил — 250 грам
Мед або цукор — 100 грам

Як варити морс з кизилу
Кизил перебрати, помити, залити холодною кип'яченою водою і залишити на 5 годин. Поставити каструлю з водою і кизилом на великий вогонь, після закипання зменшити вогонь і варити півтори години під кришкою. Настояти кизиловий відвар до повного охолодження (1 година). Кизил протерти через сито, кизилові кісточки видалити.
Кизиловий відвар процідити через марлю. Додати до нього ягідну м'якоть, мед або цукор, і добре перемішати. Ваш кизиловий морс готовий!

Кизиловий морс з яблуками

продукти для варіння морсу з кизилу і яблук
Вода — 2 літри
Кизил — півкіло
яблука — 1 штука
цукор або мед — 200 грам

як варити кизиловий морс з яблуком
Кизил помити, викласти в каструлю і залити водою. Яблуко почистити, вирізати серцевину, нарізати кубиками і додати в каструлю. Всипати цукор і залити водою. Поставити каструлю на середній вогонь. Варити після закипання 15 хвилин. Дати морсу настоятися протягом 2 годин.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?