як варити брусничний морс
продукти
Брусниця — 1 кілограм
Мед або цукор — 1,5 склянки
Вода — 2 літри
Як варити брусничний морс зі свіжих ягід
перебрати і промити брусницю під холодною водою, викласти в друшляк і дати стекти воді.
брусницю перекласти в каструлю, потовкти, віджати сік. Залити брусницю водою, поставити каструлю з брусницею на вогонь і довести до кипіння, кип'ятити 5 хвилин. Процідити морс, додати і розчинити цукор, настояти під кришкою і охолодити.
як варити бруснично-буряковий морс
продукти
Брусниця — 1 кілограм
буряк — 1 кілограм
Вода — 3 літри
цукор або мед — 1 стакан
Як варити бруснично-буряковий морс
перебрати і вимити брусницю, дати стекти воді, віджати ягідний сік. Вичавку залити літром води, довести до кипіння і варити 2 хвилини; вичавку добре віджати.
буряк почистити і натерти на тертці, зварити в рідині з-під брусничної вичавки і віджати сік. Змішати буряковий і брусничний соки, додати цукор, довести до кипіння, варити 2 хвилини. Наполягати варений бруснично-буряковий морс 2 хвилини, потім охолодити під кришкою.