⏰ скільки варити морс з калини в каструлі - на якому вогні кип'ятити, коли додавати продукти, пропорції води

Скільки варити морс з калини?

01:00
Морс з калини варити 1 хвилину .

Як правильно варити морс з калини

продукти
Вода — півлітра
Калина — 400 грам
цукор — 300 грам

Як приготувати морс з калини
ягоди калини вимити і викласти в друшляк, щоб скла вода. Потовкти ступкою або дерев'яною ложкою. Викласти калину в каструлю, залити водою і поставити на тихий вогонь. Додати цукор і перемішати до повного розчинення цукру в Морсі. Після закипання варити Калиновий морс 1 хвилину, остуджувати під кришкою. Після повного охолодження процідити морс.

Як варити Калиновий морс з журавлиною

продукти
Калина — 0,5 склянки
журавлина — 0,5 склянки
Вода — 1,5 літра
цукор (мед) — 2 столові ложки

Як приготувати Калиновий морс з журавлиною 1. Промити калину і журавлину, скласти ягоди в емальовану каструлю.
2. Додати 3-4 столові ложки гарячої води і розтерти/пом'яти ягоду.
3. Залити суміш окропом, додати цукор або мед.
4. Злити морс в скляний посуд і дати охолонути до кімнатної температури.
5. Процідити морс, віджати отриманий осад і розлити по склянках. При бажанні в напій можна додати шматочок цитруса (лайма, лимона або апельсина) для додання додаткового аромату і кислинки.

поділитися з друзями
Рейтинг
( поки оцінок немає )
Сколько варить?