Як правильно варити морс з калини
продукти
Вода — півлітра
Калина — 400 грам
цукор — 300 грам
Як приготувати морс з калини
ягоди калини вимити і викласти в друшляк, щоб скла вода. Потовкти ступкою або дерев'яною ложкою. Викласти калину в каструлю, залити водою і поставити на тихий вогонь. Додати цукор і перемішати до повного розчинення цукру в Морсі. Після закипання варити Калиновий морс 1 хвилину, остуджувати під кришкою. Після повного охолодження процідити морс.
Як варити Калиновий морс з журавлиною
продукти
Калина — 0,5 склянки
журавлина — 0,5 склянки
Вода — 1,5 літра
цукор (мед) — 2 столові ложки
Як приготувати Калиновий морс з журавлиною
1. Промити калину і журавлину, скласти ягоди в емальовану каструлю.
2. Додати 3-4 столові ложки гарячої води і розтерти/пом'яти ягоду.
3. Залити суміш окропом, додати цукор або мед.
4. Злити морс в скляний посуд і дати охолонути до кімнатної температури.
5. Процідити морс, віджати отриманий осад і розлити по склянках. При бажанні в напій можна додати шматочок цитруса (лайма, лимона або апельсина) для додання додаткового аромату і кислинки.