як варити морс з черноплодки
продукти
Черноплодка — 400 грам
Вода — 1 літр
цукор — півсклянки
Лимон — 1 штука
Як правильно варити морс з черноплодки
1. Черноплодку відібрати і помити, обсушити, подрібнити в пюре.
2. Лимон розрізати навпіл, з кожної половини видавити сік, видалити кісточки.
3. Літр води влити в каструлю і поставити на вогонь, додати цукор, розмішати до повного розчинення цукру.
4. Зварити сироп, влити лимонний сік і викласти подрібнену черноплодку, кип'ятити 1 хвилину.
5. Наполягати морс з черноплодки 2 години, процідити і можна подавати.
Морс з черноплодки і журавлини
продукти
чорноплідна горобина — 200 грам
журавлина — 200 грам
Мед — за смаком
Вода — 1 літр
Як варити морс з черноплодки і журавлини
1. Черноплодку перебрати, погані ягоди, гілочки прибрати, помити ягоди.
2. Свіжу журавлину перебрати, почистити від поганих ягід і гілочок, заморожену перед цим не розморожувати.
3. У каструлю покласти черноплодку, журавлину, залити літром води, накрити каструлю кришкою.
4. Помістити каструлю з черноплодки і журавлиною на середній вогонь, дати закипіти.
5. Зменшити вогонь до тихого, варити журавлинно-чорноплідний морс 10 хвилин, при використанні сушеної черноплодки варити довше — до м'якості ягід.
6. Зняти каструлю з морсом з плити.
7. Шумівкою вийняти з морсу ягоди, перекласти їх в сито.
8. За допомогою ложки перетерти черноплодку і журавлину в пюре.
9. Перекласти пюре з ягід назад в каструлю.
10. Помістити каструлю з морсом на середній вогонь, дати закипіти.
11. Кип'ятити морс 1 хвилину.
12. Зняти морс з конфорки, відкрити кришку, дати морсу охолонути до теплого стану.
13. Покласти в каструлю з теплим (але не гарячим) морсом мед, перемішати або покласти мед в уже розлитий по чашках теплий морс.


