⏰ як приготувати салат Десятка на зиму - рецепт і секрети, як зробити заготовку ще смачніше

скільки готувати салат « Десятка»?

00:00
Салат" Десятка " варити швидким способом 40 хвилин, повільним - 1 годину.

Як приготувати салат

продукти
на 5 літрів салату
баклажани — 10 штук
помідори — 10 штук
солодкий перець свіжий — 10 штук
ріпчаста цибуля — 10 штук
часник — 1 головка (10 зубців)
рослинна олія — 400 мілілітрів
сіль — 2 столових ложки
цукор — третину склянки
оцет 9% — половина склянки

підготовка продуктів для варіння « Десятки»
1. Овочі вимити, очистити і обсушити.
2. Баклажани нарізати великими кубиками стороною 2 сантиметри, викласти в миску, залити холодною підсоленою водою, щоб пішла гіркота; потім злити воду.
3. Болгарський перець очистити від плодоніжки, перегородок і насіння, розрізати навпіл і нарізати стружкою товщиною в половину сантиметра.
4. Помідори залити окропом, залишити на пару хвилин в окропі, потім зняти шкірку, вирізати плодоніжки і нарізати кубиками.
5. Ріпчасту цибулю очистити і нарізати півкільцями товщиною 0,5 сантиметра.
6. Часник очистити і пропустити через часниковий прес.

Як швидко варити салат « Десятка»
1. У каструлю налити рослинне масло, поставити на середній вогонь.
2. Не чекаючи кипіння масла, викласти спочатку помідори, потім баклажани, болгарський перець, цибулю і подрібнений часник, пересипаючи цукром і сіллю.
3. Варити салат 20 хвилин, потім перемішати і варити ще 15 хвилин.
4. Влити оцет, варити салат ще 5 хвилин.

Як зварити салат «Десятка» не розвареним
1. Налити в каструлю масло, поставити на вогонь.
2. Викласти помідори, варити салат 10 хвилин.
3. Додати цибулю і болгарський перець, варити ще 10 хвилин.
4. Додати баклажани і варити ще 10 хвилин.
5. Додати часник, перемішати і варити ще 10 хвилин.

заготівля салату «Десятка» на зиму
розкласти салат по стерилізованим банкам, закатати кришками, перевернути і укутати ковдрою або шубою до повного охолодження. Відкривати банку можна вже через тиждень.

Фкуснофакти

— при варінні салату має значення інтенсивність помішування: якщо салат помішувати постійно, може вийти каша. Щоб вийшов не розварений салат, і шматочки овочів залишилися цілими, помішувати необхідно дуже обережно, з регулярністю максимум 10 хвилин. — при варінні салату в мультиварці необхідно швидким способом готувати салат на режимі «Випічка» протягом 45 хвилин, повільним способом на режимі «гасіння» протягом 1 години.

— назва салату — «» — обгрунтовано кількістю кожного з основних овочів, що входять до складу салату.

—для приготування салату « Десятка» найбільш підійде казан або товстостінна каструля.

— за смаком, можна додати в салат коріандр, кінзу і орегано. Чорний перець додавати не рекомендується, так як баклажани створюють гостроту смаку салату.

—щоб салат « Десятка» придбав густоту, можна додати при варінні 3-4 столових ложки щільної томатної пасти. А для більшої солодощі рекомендується додати в салат « Десятка» 3-5 штук моркви середнього розміру. Щоб додати і солодощі, і густоти без збільшення обсягу, можна всипати цукор (на наведений рецепт 100 грам). Кабачки в салат можна додати, проте їх ніжний смак в салаті не буде яскраво вираженим і загубиться за смаком баклажанів і перцю.

—якщо салат « Десятка» при варінні вийшов рідким через соковитості і сорти помідорів, рекомендується уварити салат ще 10-20 хвилин.

— смак салату «Десятка» нагадує смак баклажанної ікри , але менш жирний і солодший за рахунок солодкого перцю і помідорів.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?