⏰ як приготувати перець на зиму - рецепт і секрети, як зробити заготовку ще смачніше

скільки готувати перець на зиму?

10:00
Перець на зиму з 9% оцтом варити 10 хвилин, в мультиварці - 15 хвилин після закипання на режимі "Гасіння".

перець на зиму з яблучним оцтом стерилізувати в каструлі 25 хвилин, в мультиварці - 30 хвилин на режимі "Варка на пару".

Рецепт салату з перцю на зиму

Продукти
на 2 літрові банки солодкий перець — 2,5 кілограма
ріпчаста цибуля — 2 великі голови
томатний сік — 1 стакан (можна замінити 3 томатами середнього розміру)
оцет 9% — три чверті склянки
соняшникова олія — три чверті склянки
сіль — 1 столова ложка з гіркою
цукор — три чверті склянки
лавровий лист — 3 листочка
перець горошком — 10-15 горошин за смаком

підготовка продуктів
1. Перець вимити, видалити плодоніжки, вирізати насіння.
2. Ріпчасту цибулю очистити від лушпиння і нарізати півкільцями товщиною в половину сантиметра.
3. Кожен перець розрізати на 4-6 поздовжніх частин.
4. Якщо при заготівлі салату на зиму використовуються томати — їх необхідно очистити від шкірки, попередньо обдавши окропом; потім нарізати помідори кубиками.

Як варити салат з перцю в каструлі
1. Викласти в каструлю томати (або томатний сік), цукор, сіль, масло, перець горошком і лавровий лист.
2. Поставити каструлю на вогонь і довести до кипіння при періодичному помішуванні, щоб цукор повністю розчинився в маринаді.
3. Влити оцет, довести до кипіння, додати солодкий перець і ріпчасту цибулю, варити 10 хвилин при слабкому бурлінні.

як варити салат з перцю в мультиварці
1. У ємність мультиварки викласти продукти для маринаду, включити на режимі «гасіння» і довести до кипіння при періодичному помішуванні.
2. Влити оцет, додати перець і цибулю.
3. При відкритій кришці мультиварки варити салат з перцю 15 хвилин.

розкласти перець по банках, залити маринадом, закрутити і остудити в перевернутому стані. Банки з готовим перцем прибрати на зберігання.

Салат з перцю на зиму

продукти
на 2 літрові банки солодкий перець — 2,5 кілограма
Вода — 1 літр
Мед — банка 200 грам
яблучний оцет — 100 мілілітрів
сіль — 1 столова ложка

підготовка продуктів
солодкий перець помити, обсушити, видалити плодоніжки і насіння, нарізати смужками товщиною 2 сантиметри.
Як варити салат з перцю в каструлі
1. Влити в каструлю воду і поставити на вогонь.
2. У теплу воду влити мед і оцет, довести до кипіння при постійному помішуванні (щоб мед розчинився), після закипання маринаду вимкнути вогонь.
3. Перець розкласти по літровим банкам, залити маринадом по «плічка» банок, прикрити кришками (не закручувати).
4. Дно великої широкої каструлі вистелити рушником, поставити банки з салатом з перцю, і налити гарячу воду — так, щоб вона прикривала плечики банок.
5. Стерилізувати банки з салатом з перцю на зиму протягом 25 хвилин.

як варити салат з перцю в мультиварці
1. Банки з салатом з перцю поставити на дно мультиварки, вистелене серветкою.
2. Налити гарячу воду по « плечики» банок.
3. Стерилізувати банки з салатом на режимі «Варка на пару» протягом 30 хвилин.

Фкуснофакти

— вартість 1 літра салату з перцю в магазинах Києва — від 250 грн. якщо зробити заготовку перцю на зиму в сезон (з початку липня по початок вересня) на нашу рецептом, то можна заощадити до половини вартості.

— за смаком, при заготівлі з перцю можна додати гвоздику, насіння гірчиці і кропу, коріандр, часник.

— при необхідності зробити салат на зиму малокалорійним, рекомендується частково замінити рослинне масло свіжовичавленим томатним соком — тоді температурній обробці піддавати салат на 10 хвилин більше (щоб википіла вода і щоб точно проварилися всі продукти).

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?