⏰ як приготувати салат з рисом на зиму - рецепт і секрети, як зробити заготовку ще смачніше

Салат з рисом на зиму?

10:00
Салат з рисом на зиму в каструлі готується 45 хвилин.

Салат з рисом в мультиварці готується 1 годину в режимі Гасіння.

як заготовити салат з рисом на зиму

Продукти (для 3-х літрової банки)
помідори — 750 грам
солодкий перець — 750 грам
Цибуля ріпчаста — 750 грам
морква — 750 грам
сіль кухонна середнього помелу — 1,5 столових ложок
столовий оцет — 3 столові ложки
цукор — 150 грам
соняшникова олія — 200 грам
довгий рис — 1,5 склянки

підготовка продуктів
1. Цибулю почистити і нарізати невеликими кубиками.
2. Перець помити, очистити від насіння і порізати соломкою.
3. Морквину почистити і натерти на крупній тертці.
4. З помідорів зняти шкірку і протерти через сито. Можна помідори прокрутити через м'ясорубку.
5. Промити і відварити рис до готовності.

заготівля салату на зиму в каструлі
1. Перетерті помідори викласти в каструлю, посолити, додати цукор, соняшникову олію і оцет. Поставити на вогонь до закипання. На це піде близько 10 хвилин.
2. Після закипання кладемо в каструлю моркву. Варимо протягом 15 хвилин.
3. Додати цибулю і перець, перемішати і варити під кришкою ще 35 хвилин.
4. Додати рис, добре перемішувати, щоб рис рівномірно розподілився в салаті. Варити все разом 5 хвилин.

заготівля салату на зиму в мультиварці
1. Перетерті помідори викласти в чашу мультиварки. Включити режим Гасіння на 1 годину. Після закипання (через 5 хвилин) посолити, додати цукор, соняшникову олію і оцет.
2. Додати підготовлені овочі (цибуля, морква, перець). Закрити кришку мультиварки і варити протягом 45 хвилин.
3. Додати до салату рис, добре перемішати, закрити кришку мультиварки і тушкувати решту 10 хвилин.

готовий салат перекласти в стерильну банку, закатати, перевернути і укутати до повного охолодження.

Фкуснофакти

— Салат з рисом і овочами — відмінна швидка закуска. Все що потрібно – це просто відкрити банку. Так само він може подаватися як гарнір до м'яса або птиці. Підходить для людей, які дотримуються посту.

— калорійність такого салату всього 56,56 ккал/ 100 грам салату. Тому його можна назвати дієтичним.

— щоб перетворити салат в гостру закуску можна додати в нього часник або спеції (чорний або червоний перець).

— пікантності салату додадуть гвоздика і перець горошком. Для цього помістіть їх в марлевий мішечок і приберіть після приготування. Вони віддадуть салату свій аромат і смак.

— Перед подачею на стіл в салат можна додати дрібно нарізану свіжу зелень і зелену цибулю.

— свіжі помідори можна замінити томатним соком (750 грам свіжих помідорів можна замінити 1,5 літрами соку). Якщо немає ні томатного соку, ні помідор, можна використовувати томатну пасту розведену водою (2 столові ложки пасти на 1 склянку води).

— під час заготівлі столовий оцет можна замінити натуральним яблучним. В такому випадку яблучного укусу потрібно трохи більше — 4,5 столових ложки.

— кількість оцту для салату можна міняти в залежності від того які помідори ви використовуєте для його приготування. Якщо помідори солодких сортів, то оцту можна взяти більше (4 столові ложки), якщо кислі досить 2 столових ложок.

— рослинна олія для заготовок краще використовувати рафінована, так як при тривалому зберіганні не рафінована рослинна олія може давати гіркоту.

— зберігати банки з салатом краще в прохолодному і темному місці. Протягом 1 року, його можна зберігати в коморі або на балконі, в підвалі до декількох років.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?