⏰ як приготувати баклажани на зиму - рецепт і секрети, як зробити заготовку ще смачніше

скільки готувати баклажани на зиму?

30:00
Час приготування салату з баклажанів на зиму - 40-45 хвилин.

заготівля салату з баклажанів на зиму

продукти
баклажани — 3 кілограми
морква — 250 грам
перець болгарський — 250 грам
Цибуля ріпчаста — 250 грам
часник рубаний — 125 грам
базилік — 1 пучок
Петрушка — 1 пучок
кріп — 1 пучок
соняшникова олія — 0,5 літра
окріп-5 столових ложок
сіль — 2 столові ложки
оцтова есенція 70% — 2 столові ложки

швидкий спосіб приготування салату з баклажанів
1. Цілі баклажани, вимиті і очищені від хвостиків, наколоти виделкою в декількох місцях і варити в каструлі в солоній воді 5 хвилин. Вода повинна повністю покривати сині овочі.
2. Відварені баклажани нарізати кубиками розміром 1,5-2 сантиметри.
3. Морква і цибуля ріпчаста – по 250 грам – промити, очистити від шкірки і подрібнити. Моркву можна натерти на крупній тертці.
4. Перець болгарський — 250 грам — промити, звільнити від плодоніжки з насінням і теж подрібнити.
5. Часник очистити, вимити, дрібно нарубати, в готовому вигляді повинно вийти не менше 125 грам (при бажанні зробити салат погостріше, можна збільшити кількість часнику до 200 грам).
6. Базилік, кріп і петрушку по 1 пучку ретельно промити, висушити і подрібнити.
7. В емальовану каструлю скласти овочі та зелень.
8. У 5 столових ложках кип'яченої води розчинити 2 столові ложки солі, додати туди 2 столові ложки оцту і залити рідиною овочі з зеленню, ретельно перемішати.
9. Потім влити у вміст каструлі 0,5 літра соняшникової олії і ще раз перемішати. Все щільно утрамбувати, накрити кришкою і відправити в холодильник.

заготівля на зиму

1. Відразу після варіння необхідно щільно розкласти салат з баклажанів по літровим банкам.
2. Що залишився в каструлі сік розподілити по банках так, щоб банки були заповнені до плічок, і стерилізувати 20 хвилин.
3. Опустити банки з вмістом в каструлю з холодною водою і підстеленою на дно марлею або бавовняною тканиною.
4. Дати воді закипіти і« варити » банки 20 хвилин. Заздалегідь простерилізованими кришками (також кип'ятити у воді, тільки 2 хвилини) закатати банки. Така заготовка може простояти в холодильнику і пару місяців, стаючи все більш соковитою і насиченою смаком.
5. Закатати або закрити банки з салатом кришками, також попередньо стерилізованими, протягом 2 хвилин.

Фкуснофакти

— заготівля баклажанів на зиму буде повністю готова через 3 дні зберігання.

— Салат з баклажанів рекомендується подавати як закуску до м'ясних гарячих страв, до картопляного пюре з сосисками.

— чим довше салат знаходиться в холодильнику, тим він більше просочується і стає смачніше. Термін зберігання відкритої банки салату — 1 тиждень.

— калорійність салату з баклажанів — 361 ккал/100 грам.

— загальна вартість продуктів для приготування салату з баклажанів в сезон (з серпня по жовтень) за нашим рецептом — 150 грн., в не сезон — від 250 грн. Ціна дана в середньому в Києві на Червень 2020 року.

— корисніше і дешевше в 2 рази салат з баклажанів буде в сезон дозрівання баклажанів та інших овочів — з кінця серпня по жовтень.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?