час читання —5 хв.
Полуниця — сезонна ягода, її сезон триває всього 6-8 тижнів в році. Вважається, що можна запастися вітамінами на весь рік, якщо встигнути з'їсти за цей час 10 кілограм полуниці. Враховуючи ціни на хороші вітаміни, вигідна угода! Ну а якщо ви любите полуницю так, що хочете насолоджуватися нею цілий рік, зробіть заготовку з полуниці на зиму. Варіантів багато:
- варення . Варення можна зварити цілими ягодами або подрібнити в пюре при варінні. Полуниця не буває нудотно-солодкої або нудотно-кислої, тому обидва варіанти — готовий десерт.
- Джем — для літніх сніданків взимку. Для більшої ніжності варена ягода протирається через марлю, щоб кісточки і тверді частини м'якоті навіть не потрапили в заготовку.
- Компот — для теплих спогадів. Полуницю доверху насипають в банки і заливають сиропом. Виходить не просто десерт, а готову прикрасу до тортів і випічки.
- перетерта полуниця з цукром — найкорисніша, але зберігати тільки в холодильнику або морозилці.
- оригінальний спосіб — зробити полуничний оцет, змішавши посічену полуницю з яблучним оцтом і цукром. Такий оцет ідеально замаринує м'ясо і підійде в якості соусу до м'ясних страв.
- засушити полуницю. Полуничні« чіпси » потім можна їсти в чистому вигляді, а можна додавати в каші, пироги, і просто заварювати з ними чаї.