заграв яблучне варення можна реанімувати, переваривши його з додаванням цукрового піску. Варення з банок перекладають в емальовану каструлю, додають до нього цукор (близько 200 г цукру на 1 літр варення) і проварюють приблизно 10 — 20 хвилин (в залежності від кількості).
переварений продукт закочують по стерилізованим банкам. Банки рекомендується брати невеликого обсягу, а саме яблучне варення вжити в їжу якомога швидше. Його краще поставити в холодильник, так як термін зберігання у відновленого варення невеликий.
злегка заграв яблучне варення можна використовувати в якості начинки для солодкої випічки. Тоді з додатковою варінням морочитися не обов'язково.
якщо варення прокисло сильно, при повторній варінні в нього можна додати харчову соду — вона допоможе нейтралізувати зайву кислоту. Досить 1 чайної ложки соди на літр.