час читання —3 хв.
Сметана і згущене молоко — продукти класичного крему для різних десертів .
Сметана — не просто альтернатива вершковому маслу, яке традиційно входить до складу крему зі згущеним молоком. Вона є кращим варіантом, оскільки:
— готується максимально просто: 2 продукти просто збиваються віночком;
— знижує жирність і калорійність готової випічки з кремом;
— повідомляє крему легку кислинку, яка робить десерт чарівно смачним;
— на такий крем рідко буває алергія навіть у дітей.
єдина складність, яка виникає при заміні вершкового масла сметаною – у сметани дуже рідка консистенція. Варіанти, як її підготувати для крему, три:
- Сметана повинна бути жирною (більше 25%), краще купувати в молочній крамниці.
- Сметану попередньо треба згустити — вчинити зі сметаною так само, як з молочною сироваткою при приготуванні домашнього сиру. Перекладіть її з банки на марлю, зробіть туесок і підвісьте. І години не пройде, як волога витече і сметана загусне. Приберіть її в холодильник, поки займаєтеся випічкою.
- можна зварити згущене молоко до щільної консистенції — тоді сметана не зможе зробити крем рідким.
- для крему вам знадобиться маленька банка сметани і банка згущеного молока. Збийте міксером.