Правила варіння рису в супі
знадобляться — продукти для супу, рис
- Рис потрібно промити в глибокій мисці від 3-х до 7-ми разів, поки вода не перестане забарвлюватися в молочний колір від виділяється рисом крохмалю.
- подальші ваші дії залежать від того, який суп ви варите. Якщо ви варите який-небудь класичний «заправний» суп на зразок харчо або супу з фрикадельками, то рис варто залишити замочуватися, поки вариться бульйон і додати його за 20 хвилин до кінця варіння, за кілька хвилин до картоплі.
- якщо ви варите суп, приготування якого займе не більше 20 хвилин, наприклад: сирний суп, в який додасте рису для ситості або азіатський тому-ям, гостроту якого згладите прісним рисом, то рис варто відварити окремо.
Фкуснофакти
Рис можна розділити на два типи: довгозерний і круглозерний. На відміну від рису довгозерного, круглозерний рис містить в собі багато крохмалю — тому промивати його доведеться ретельніше.
Якщо ви додаєте картоплю в рисовий суп, то рис потрібно варити 7-10 хвилин і тільки після цього викладати дрібно нарізану картоплю таким чином ви досягнете одночасної готовності цих продуктів.
навіть добре промитий рис, виділить в бульйон занадто багато крохмалю, якщо переборщити з його кількістю. З цього якщо ви все-таки любите супи погуще, то відваріть рис в окремій каструлі протягом 10-15 хвилин, потім злийте всю воду і додайте рис в майбутній суп і варіть ще 5-10 хвилин.