⏰ як варити рис в супі? І скільки часу? Всі способи зварити крупу, правила варіння і корисні поради

Скільки варити рис в супі?

20:00
Рис додають в суп одним з останніх інгредієнтів: за 20 хвилин до кінця варіння страви. При цьому рис обов'язково слід промити, щоб бульйон не став каламутним, а якщо суп передбачає короткий час варіння, то рис перед додаванням в суп можна зварити до напівготовності.

Правила варіння рису в супі

знадобляться — продукти для супу, рис

  • Рис потрібно промити в глибокій мисці від 3-х до 7-ми разів, поки вода не перестане забарвлюватися в молочний колір від виділяється рисом крохмалю.
  • подальші ваші дії залежать від того, який суп ви варите. Якщо ви варите який-небудь класичний «заправний» суп на зразок харчо або супу з фрикадельками, то рис варто залишити замочуватися, поки вариться бульйон і додати його за 20 хвилин до кінця варіння, за кілька хвилин до картоплі.
  • якщо ви варите суп, приготування якого займе не більше 20 хвилин, наприклад: сирний суп, в який додасте рису для ситості або азіатський тому-ям, гостроту якого згладите прісним рисом, то рис варто відварити окремо.

Фкуснофакти

Рис можна розділити на два типи: довгозерний і круглозерний. На відміну від рису довгозерного, круглозерний рис містить в собі багато крохмалю — тому промивати його доведеться ретельніше.

Якщо ви додаєте картоплю в рисовий суп, то рис потрібно варити 7-10 хвилин і тільки після цього викладати дрібно нарізану картоплю таким чином ви досягнете одночасної готовності цих продуктів.

навіть добре промитий рис, виділить в бульйон занадто багато крохмалю, якщо переборщити з його кількістю. З цього якщо ви все-таки любите супи погуще, то відваріть рис в окремій каструлі протягом 10-15 хвилин, потім злийте всю воду і додайте рис в майбутній суп і варіть ще 5-10 хвилин.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 2 оцінки, середнє 3 з 5 )
Сколько варить?