⏰ як варити рис з бульйоном? І скільки часу? Всі способи зварити крупу, правила варіння і корисні поради

Скільки варити рис з бульйоном?

20:00
Рис варити з бульйоном 20 хвилин .

Рис з бульйоном

рис довгозерний — 1 стакан
курячий бульйон середньої наваристості — 2 склянки
вершкове масло — 1 столова ложка
сіль — 1 чайна ложка

підготовка продуктів
1. Стакан рису промити і викласти в сито. Простежити, щоб вода повністю скла.
2. Сковороду поставити на середній вогонь, додати столову ложку вершкового масла.
3. У прогріте масло додати рис. Смажити, постійно помішуючи, 3 хвилини. Стежити, щоб рис рівномірно просочився маслом.

приготування в каструлі
1. У каструлю викласти обсмажений рис, влити 2 склянки курячого бульйону, додати 1 чайну ложку солі.
2. Прикрити каструлю кришкою і варити 15 хвилин на дуже маленькому вогні.

як варити рис з бульйоном в мультиварці
1. У чашу мультиварки викласти обсмажений на вершковому маслі рис, додати 2 склянки бульйону. 2. Готувати на режимі « Гречка» 20 хвилин. Щоб рис вийшов розсипчастим, його не треба перемішувати в процесі приготування.
3. Рис розпушити виделкою після закінчення варіння.
4. Для приготування страви можна використовувати курячий, м'ясний або овочевий бульйон.

Фкуснофакти

який бульйон взяти для варіння рису
найкращий бульйон для варіння рису — середньої жирності, з курки або свинини. Яловичий бульйон більш дієтичний, і хоча приємно підкреслить м'ясним смаком рис, практично в ньому загубиться.

Як регулювати жирність
якщо бульйон занадто концентрований, для варіння в ньому рису можна трохи розбавити водою. А якщо занадто легкий — додати вершкового масла.

Рис з бульйоном — гарнір або суп
Рис, зварений на бульйоні — відмінний гарнір, додатково в нього можна додати тушковані або смажені овочі. Але якщо відступити від стандартних пропорцій 1:2 і влити побільше бульйону, додати супову зажарку, різану картоплю, томати і зелень — вийде легкий і дуже поживний супчик.

який рис взяти для варіння з бульйоном
Якщо рис вариться на гарнір, то беріть среднезерний — він вбере в себе смак бульйону, але залишиться розсипчастим. А для супу вибирайте круглозерний рис — він розвариться і буде органічним в супі.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?