як варити рис по-в'єтнамськи
пропорції
рис довгозерний — 1 стакан
Вода — 2 склянки
Як варити рис по-в'єтнамськи
1. Розігріти сковорідку, викласти рис.
2. Гріти рис, помішуючи, 2 хвилини.
3. Пересипати рис в каструлю, залити 2 склянками води і варити 20 хвилин після закипання під кришкою.
Рис зварений, тепер його можна змішати з обсмаженими овочами або яйцем, або обсмаженими над вугіллям креветками, і обов'язково додати гострих спецій. Подавати рис по-в'єтнамськи з великою кількістю зелені і негострим соусом.
Фкуснофакти
Рис у В'єтнамі подають протягом усього дня, є навіть люди, які в основному і харчуються рисом зі спеціями, смаженому на маслі. Звучить по-в'єтнамськи « варений рис»для російського вуха дуже зрозуміло: « кому», за сумісництвом означає « їжа». По суті, рис для в'єтнамців — як для нас пшениця. З рисового борошна роблять макарони і млинці, кашу, печуть пироги і навіть роблять тістечка.
традиційно в'єтнамським вважається довгозерний рис, поданий на гарнір у великій піалі з ложкою всередині. Цією ложкою беруть участь в трапезі розкладають рис по своїх тарілках.


