Рис в скороварці
продукти
Рис середньозерний, довгозерний або круглозерний — 1 стакан
Вода — 2 склянки
Як варити рис в скороварці
можна використовувати скороварку як звичайну каструлю і тоді варити звичайним способом, але як правило потужність нагріву скороварок вище.
1. Рис всипати в скороварку, залити холодною водою.
2. Закрити скороварку кришкою, закрутити клапан.
3. Довести воду до кипіння, налаштувати таймер на 5 хвилин, потім дочекатися випуску пари.
ваш рис в скороварці готовий!
Фкуснофакти
скільки води для рису в скороварці
пропорції води і рису стандартні — на 1 склянку рису 2 склянки води, адже спосіб приготування не впливає на соковитість рисової крупи.
як варити в мультиварці-скороварці
в мультиварці готувати рис на режимі «Рис» з налаштованим тиском «1» протягом 6-12 хвилин. Після варіння дочекатися поки вийде пар, і відразу перекласти рис, щоб закінчити температурну обробку і попередити підсихання.
чому рис вариться швидше
у скороварці приготування йде при температурі більше 100 градусів і досягає 120 градусів, і в цьому перша причина. Також скороварка герметично закривається кришкою, тому рис вариться при підвищеному тиску — воно може досягати 200 кПа.