⏰ як варити рис по-японськи? І скільки часу? Всі способи зварити крупу, правила варіння і корисні поради

Скільки варити по-японськи?

24:00
За японськими традиціями рис замочити, потім варити 24 хвилини і після варіння 20 хвилин наполягати.

Рис по-японськи

пропорції
Рис Фушинон, середньозерний — 1 склянка
Вода — 1,5 склянки
сіль — 1 чайна ложка

Як варити рис по-японськи
1. Рис промити.
2. Залити рис водою і залишити на 15 хвилин.
3. Поставити каструлю з рисом на вогонь, закрити каструлю кришкою і варити 12 хвилин: до закипання на сильному вогні, потім 2 хвилини на сильному і 10 хвилин — на мінімальному вогні.
4. Вимкнути вогонь, каструлю не відкривати ще 20 хвилин, щоб рис настоявся. Перемішати рис, щоб він рівномірно придбав пухнастість і легкість.

Фкуснофакти

самий« японський » сорт рису —« Фушігон », він вирощувався японськими селекціонерами спеціально для зручного використання в національних рецептах. Через схожість з круглозерним рисом його часто неправильно використовують — тільки якщо придивитися видно, що японський рис має нехай і коротке, але все-таки середнє зерно.

до речі, багато звичні нам страви вже нерозривно пов'язані з рисом, хоча справжній японський рис на прилавках магазинів практично не представлений. Американський аналог — «нішикі». Тим часом, спосіб варіння рису по-японськи зробить оригінальним будь среднезерний рис.

по-справжньому японський рис потрібно варити в рисоварці . У каструлі ж, щоб мінімізувати випарювання води, каструлю додатково рекомендується вкрити фольгою.

у класичному варіанті варіння рису по-японськи приправи і сіль додаються тільки по закінченню приготування.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?