⏰ як варити рис в пароварці? І скільки часу? Всі способи зварити крупу, правила варіння і корисні поради

Скільки варити рис в пароварці?

40:00
Рис в пароварці варити 40 хвилин .

як варити рис в пароварці

знадобляться — склянка рису, склянка води.

1. Рис перебрати, при необхідності промити до прозорої води в ситі 1 хвилину, дати стекти воді.
2. Викласти рис в миску, залити крутим окропом з запасом 1 сантиметр.
3. Злити воду, викласти рис в чашу пароварки, призначену для рису. Якщо чаші для рису немає, можна використовувати невелику керамічну або іншу вогнетривку форму. Тут дуже важливо, що заповненість ємності для рису не повинна перевищувати половини обсягу цієї ємності, так як рис при варінні збільшиться.
4. Ложкою розрівняти рис в ємності, щоб пар рівномірно проварював рис, влити воду в співвідношенні 1:1 — на 1 склянку рису 1 стакан води.
5. Простежити, щоб ємність пароварки для води була наповнена.
6. Включити пароварку.
7. Варити рис в пароварці 40 хвилин (1 склянка) — 50 хвилин (2 склянки).
8. Чи не перемішуючи рис, скропити його ложкою соняшникової або вершкового масла, настояти під кришкою 5 хвилин.

порада: після приготування рис можна присмачити маслом, посипати сиром і зеленню. Як варіант, зварити в пароварці разом із зеленим горошком, тоді вийде закінчене здорове блюдо.

пропорції рису і води

у ємність з рисом додати на 1 склянку рису 1 стакан води. У резервуар для води, яка буде пропарювати рис, можна вливати води до верху, мінімум 1 стакан. Під час варіння стежити, щоб вода в резервуарі не закінчилася — і в міру необхідності підливати окропу.

види рису і час в пароварці

Рис в пароварці варити трохи довше, оскільки нагрів йде менш інтенсивний, ніж на плиті. Але завдяки рівномірному прогріванню рис виходить більш розсипчастим, а щадне насичення вологою робить паровий рис найкориснішим з усіх.
довгозерний — 25 хвилин, настоювати 5 хвилин.
середньозерний — 25 хвилин, настоювати 5 хвилин.
круглозерний — 30 хвилин, настоювати 10 хвилин, не відкриваючи пароварку.

види пароварок і час варіння

Пароварки всіх виробників, будь то Браун, Філіпс або Тефаль працюють за єдиним принципом: вода закипає в спеціальній ємності, а пар йде вгору і обробляє рис. На час варіння рису може вплинути рівень пароварки (1, 2 або 3), і кількість рису. Час для пароварок різних виробників:

в пароварці Тефаль Час приготування від моменту закипання води в резервуарі — 1 стакан 45 хвилин, 2 склянки 55 хвилин. У більшості моделей тефаль є режими —вибрати « крупи». У чашу для рису засипати не більше 2/3 рівня.
Браун FS 20, FS 3000 , FS 5100: в ємності для рису з комплекту при максимальному затоці води, в нижньому кошику 40-50 хвилин, на верхньому рівні 50-60 хвилин. В пароварці FS 20 є режими, вибирайте «крупи».
Філіпс : програма Chef Program, в додається чаші для рису на нижньому рівні 35-40 хвилин, на середньому 40-45, у верхній кошику 50-60 хвилин.
у наплитной пароварці рис варити 25 хвилин після закипання води.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?